U trendu

Predstava „Ljubav u Savamali“ 50. put 10. decembra pred publikom Zvezdara teatra

BEOGRAD – Predstava „Ljubav u Savamali“, po tekstu Ivana Lalića u režiji Darijana Mihajlovića 10. decembra će imati svoje 50. izvođenje na sceni Zvezdara teatra, najavili su iz ovog pozorišta.

Nakon četiri godine od premijere ovog komada, glumačka ekipa koju čine Miloš Đorđević, Elizabeta Đorevska, Mina Sovtić/Miona Marković, Branko Vidaković, Milan Vasić, Lena Bogdanović i Nikola Šurbanović, će se jubilarni put pokloniti publici u Zvezdara teatru.

U svom četvorogodišnjem stažu, predstava je osvojila dve značajne nagrade. Nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst, pripala je Ivanu Laliću na 48. „Danima komedije“ u Jagodini, 2019. godine.

Na istom festivalu Milan Vasić je osvojio statuetu „Ćuran“ za najbolje glumačko ostvarenje.

„Svi veliki, svetski gradovi su svoju snagu i uspeh gradili na multikulturalnosti i različitim etničkim grupama koji su u tkivo grada ugrađivali svoju kulturu, običaje i veštine. Predstava „Ljubav u Savamali“ i posle četiri godine od svoje premijere snažno osvetljava put kojim Beograd mora ići u budućnosti. Savamalski „Romeo i Julija“, Ahmed i Sara, su metafora onog najboljeg i naplemenitijeg što Beograd nosi u svom DNK. To su svakako tolerancija, internacionalizam i solidarnost sa onima kojima je potrebna pomoć. Veoma sam ponosan na sjajnu glumačku podelu koja nosi ovu predstavu na veoma uzbudljiv i komunikativan način sve ove godine. Suze i smeh koji se smenjuju kod publike su najlepši kompliment za pisca“ izjavio je Ivan Lalić povodom jubileja „Savamale“.

Reditelj Darijan Mihajlović se takođe osvrnuo na jublej predstave koju je postavio na scenu 16. novembra 2018. godine.

„“Ljubav u Savamali“ obrađuje večnu temu zabranjene ljubavi u našoj maloj balkanskoj čaršiji. Ovde su prolazili i ostajali, rađali se i živeli, razni mladi ljudi koji su ostavljali trag na širokoj duži ovog grada. Tako je i sa predstavama. Neke se odigraju par puta, neke stotinu, neke traju godinama, kao i Savamala. Publika odluči da voli neku predstavu, a onda je na akterima da uzvrate publici. Predstava za reditelja postoji do premijere, a onda je kao osamostaljeno dete puštamo dalje u život. „Ljubav u Savamali“ jedna je od onih predstava, koja je ozbiljno zrela i odrasla“, istakao je Mihajlović.

Scenograf za predstavu „Ljubav u Savamali“ je Vesna Popović, kostmograf Lidija Jovanović, dok muziku u ovoj raspevanoj komediji potpisuje Bojan Stojčetović.

„Ljubav u Savamali“ će nakon jubilarne izvedbe 10.12. gostovati u Vukovaru, 15. decembra u Srpskom domu, a u organizaciji Srpskog demokratskog foruma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.