U trendu

Predstava NP u Beogradu „Carstvo mraka“, 23. aprila na festivalu „Igorovi dani“

BEOGRAD – Drama „Carstvo mraka“ prema tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja, u režiji Igora Vuka Torbice, gostovaće 23. aprila na Festivalu „Igorovi dani“ u Novom Sadu.

Reč je o manifestaciji revijalnog karaktera koja se ove godine održava drugi put, a predstavlja omaž Igoru Vuku Torbici, jednom od najboljih reditelja mlađe generacije koji je ostavio dubok trag na pozorišnoj sceni Srbije i regiona.

U ovoj drami, koju je jedan od najvećih ruskih realista svog doba napisao 1886. godine, uloge tumače Olga Odanović (Matrjona), Hana Selimović (Anisja), Vanja Ejdus (Akuljina), Nenad Pećinar (Petar), Anastasia Mandić (Kuma), Marko Baćović (Aćim), Ivan Đorđević (Nikita), Nikola Vujović (Mitrić), Ivana Šćepanović (Marina), Novak Radulović (Svat) i devojčica Jelena Blagojević (Anjutka).

„Carstvo mraka“ biće izvedeno na Sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta.

Publika će biti u mogućnosti da pogleda još dve Torbičine predstave „Tartif“, prema motivima Molijerove drame, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor, kao i „Krvave svadbe“, u koprodukciji SNP-a i Grad teatra Budva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.