U trendu

Premijera drame “64” u Ateljeu 212 odložena za 21. april

BEOGRAD – Nova premijera pozorišta Ateljea 212 – drama “64” Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović, neće biti izvedena u subotu, 17. aprila, kako je bilo planirano, već je odložena za 21. april, navadeno je na sajtu tog beogradskog teatra.
Razlog nije naveden, ali je vidna promena u glumačkoj podeli, jer je iz predstave izašao Bojan Žirović, a tu ulogu je sada preuzeo Miloš Timotijević.
U komadu igraju još Hana Selimović, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailovići i Denis Murić.
Drama “64” je o ženama i muškarcima, o deci i roditeljima, o stvarnosti i mašti, gde je u fokusu odnos glavnih likova Eve i Danijela.
Intima savremenog bračnog para se lomi pod teretom sopstvenih, izneverenih, međusobnih očekivanja i onih koje im nameće društvo.
Dramske situacije u koje se junaci nalaze često su smešne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.
Hrvatska dramska spisateljica Tena Štivičić je jedna od traženijih autorki u evropskim pozorištima, i drame joj se realizuju u Nemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Turskoj, Švajcarskoj, Bugarskoj. Crnoj Gori.
Dve njene drame “Dvije” i “Svici” su igrane upravo u Ateljeu 212 nekoliko sezona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar