U trendu

Preminuo novinar i karikaturista Dejan Pataković

Dugogodišnji novinar i humorista Dejan Pataković preminuo je 27. aprila u Beogradu, prenosi RTS.

Dejan Pataković je rođen 23. maja 1941. godine u Beogradu. Diplomirao je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu, a prvu karikaturu objavio je u Ježu sa nepunih 17 godina, prenosi RTS.

Gotovo ceo radni vek Pataković je proveo u „Politici“, od čega 25 godina kao urednik u Ekspresu, a deceniju i po kao glavni urednik magazina Huper. Satiričnu rubriku Kaktus u Ekspresu je pisao 23 godine.

Gajović: Dejan Pataković ostavio neizbrisiv trag u novinarstvu

Državni sekretar Ministarstva kulutre i informisanja Aleksandar Gajović ocenio je da je svestranost novinara i karikaturiste Dejana Patakovića ostavila veliki trag u srpskom i jugoslovenskom novinarstvu.

„Dejan Pataković je ceo život posvetio smehu, stoga sa osmehom treba i da ga pamtimo“, naveo je u telegramu saučešća Gajović.

Dejan Pataković preminuo je 27. aprila u Beogradu.

Radni vek proveo je u „Politici“, a radio je i u „Ježu“, „Politici ekspres“, „Huperu“ i raznim televizijskim i radijskim emisijima.

„Doprinos koji je Dejan Pataković dao srpskoj kulturi i novinarstvu, ali pre svega njegovi neizmerni talenat i duh nagrađeni su nekim od najznačajnijih domaćih nagrada. Njegovi aforizmi, karikature, kratke priče, humoreske i danas nas zabavljaju, jer je do poslednjeg dana pisao i crtao“, naveo je Gajović.

(N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.