U trendu

Program otvaranja izložbe „To se nije desilo“ 15. jula

BEOGRAD – Na otvaranju izložbe „To se nije desilo“ sekcije proširenih medija ULUS, 15. jula u bioskopu Balkan, učestvovaće performeri Višnja Janošević, Aleks Zain, Markiza de Sada i Dekadenca, Marko Nektan i Nataša Milojević i Kralj Čačka, saopštili su danas organizatori događaja.

Kako je najavljeno, performans će najpre izvesti „pesnikinja neobuzdane energije“, japanološkinja Janošević, Aleks Zain će radom „Ideologija stereotipa“ izazivati publiku da se suoči sa sopstvenim stereotipima, dok će članice dreg kolektiva „Efemerne Konfesije“ Markiza de Sada i Dekadenca izvesti performans „Stotinu mu bogova“.

Knežević će se predstaviti performansom „Ubijanje Snova“, Marko Nektan i koautorka Nataša Milojević će izvesti „Inkarnaciju dvopolnika metakozmosa“, a biće prikazan i video snimak kantautora Kralj Čačka o „panikmetru, čeličnom vešu, skokovima agresivnog jona, mukotonama, obranju Planete, merama zaštite od svega ovoga i istraživanjima vanzemaljskog porekla“.

Prateći program postavke činiće vođenje kroz nju (17. jula), kao i razgovori sa umetnicima koji učestvuju na izložbi (16, 18. i 19. jula).
Publika će do kraja izložbe (5. avgusta) imati prilike i da pogleda tematsku celinu posvećenu zenitističkom požorištu Treveleri/Zabrežje mladoZenitizam.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.