U trendu

Promocija knjige“Kuca na pozorisnom trgu-Svet satkan od snov

BEOGRAD – Multimedijalna scenska promocija knjige pozorišnih priča „Kuća na pozorišnom trgu – Svet satkan od snova” u prisustvu autora Srđana M. Dojkovića održana je večeras u Čitaonici Fonda umetnosti Biblioteke grada Beograda.

Đoković je rekao da je njegova knjiga „zapis o prohujalom vremenu, o životu i smrti, o veri, ljubavi, nadi, mudrosti, čovečnosti, i umetnosti, ali i putopisno svedočanstvo o gradovima, zemljama i narodima koji su ovekovečeni književnim rečima“.

On je bio domaćin i voditelj višeslojne umetničke promocije, a učestvovali su dramski umetnici Boško Puletić, Gojko Baletić, Vjera Mujović i Zoran Maksić, koji su čitali odlomke iz knjige.

Učestvovali su i solisti opere Željka Zđelar, Danijela Jovanović, Ilija Nikolić, kao i pijanistkinje Nevena Živkocić i Marija Dojković.

Na sceni Čitaonice Odeljenja umetnosti BGB takođe su nastupili Ansambl za ranu muziku „Renesans“ na čelu sa Pavlom Aksentijevićem, te vokali Ivan Milinković i Gordana Lazarević sa čuvenom numerom “Vidovdan”, Pevačka grupa „Belkoro“ koju čine profesionalni pevači Hora Opere NP u Beogradu, Mina Radoja – baletski umetnik NP i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.