U trendu

Raspisan Konkurs za oslikavanje zida čitaonice DKSG

BEOGRAD – Dom kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu raspisao je Konkurs za oslikavanje zida čitaonice Biblioteke DKSG, koja će biti namenjena za grupno učenje, saopštila je ta ustanova kulture.

Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani studenti umetničkih škola i akademija koji bi želeli da svojim vizuelnim rešenjem murala i njegovom realizacijom oplemene novi prostor Biblioteke DK „Studentski grad“.

Čitaonica će po planu biti opremljena mobilijarom za ležerniji boravak kao što su lejzibegovi, stolovi i fotelje.

Konkurs je otvoren za pojedince iligrupu studenata, dok će produkcija, koja obuhvata troškove materijala i opreme za kreiranje murala, biti obezbeđena od strane DKSG.

Konkursna dokumentacija je potrebno da sadrži – PDF dokument sa predlogom vizuelnog rešenja murala i kratku biografiju autora sa kontakt podacima.

Samo rešenje predloga može biti predstavljeno putem skice, fotografije ili simulacije vizuelne predstave murala na zidu u prostoru, navode iz direkcije konkursa.

Neophodno je navesti i iznos novčanih sredstava potrebnih za realizaciju murala, u odnosu na količinu materijala i opremu koja je potrebna za produkciju.

Da bi bilo lakše kandidatima u ovom konkursu, tehnički crtež i fotografije zida namenjenog za oslikavanje nalaze se na sledećem linku .

Žiri za selekciju vizuelnog rešenja murala radiće u sastavu: Nataša Papić, rukovodilac Biblioteke DKSG, Maida Gruden, urednik Likovne redakcije i Ivana Radonjić, saradnik Likovne redakcije.

Rok za slanje predloga putem mejla natasa.papic@dksg.rs je 15. decembar, dok je realizacija murala planirana u periodu decembar – januar 2021. godine.

Rezultati Konkursa biće objavljeni na sajtu Doma kulture „Studentski grad“ najkasnije do ponedeljka 21. decembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.