U trendu

Sajam savremene umetnosti naredna 3 dana u Dorćol Platzu

BEOGRAD – Sajam savremene umetnosti koji će se u naredna tri dana održati u Dorćol Platzu predstaviće autore koji su na početku karijere kao i one sa afirmisanim umetničkim integritetom, a publika će moći da učestvuje u besplatnim radionicama i razgovorima sa stvaraocima različitih likovnih dela i poetika.

Cilj ove manifestacije, prve takvog tipa u Srbiji, a koja se zasniva na evropskim načelima je da naši umetnici budu vidljiviji u zemlji i inostranstvu, kaže organizator Marija Milošević.

„Cilj nam je da Beograd postavimo na kulturnu mapu svetskih umetničkih dešavanja jer sajmovi ovog tipa privlače publiku širom sveta“, rekla je Milošević za Tanjug.

Veliki broj učesnika prijavilo se na konkurs koji je trajao mesec dana, a 26 autora iz cele Srbije izabrano je za ovogodišnji sajam, navela je ona i dodala da je za sajamsko izlaganje karakteristično da su umetnici prisutni sve vreme i u direktnoj su komunikaciji sa publikom.

Kako kaže, za sve ljubitelje „street arta“ održaće se radionica sprej printa u kojoj će umetnik Jovan Ćurčić na otvorenom kreirati svoj rad.

Radionice su besplatne i namenjene su svima, uzrast nije ograničenje niti prepreka, a biće zanimljivo i deci i odraslima, rekla je Milošević.

Radionica reciklaže održaće se u nedelju 13. juna, a svi koji žele da donesu stare plastične igračke mogu doći i učestvovati u ovoj radionici u kojoj će umetnik Ivan Kocić praviti asemblaže od delova igračaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.