U trendu

Serija koncerta u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ za kraj jula

BEOGRAD – Za kraj jula Centar beogradskih festivala (Cebef) najavio je izuzetne koncerte u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ kada će u četiri dana nastupiti Neno Belan i Fiumensi, Matija Dedić, grupa „Galija“ i džez diva Nada Pavlović, najavila je za Tanjug Jelena Vasić iz Cebefa.

Ove posebne muzičke večeri otvoriće 26. jula Neno Belan sa svojim Fiumensima, koji posle dve godine ponovo dolazi u Beograd gde publika ume da uživa u specifičnoj mešavini kancone, mediteranskog popa, mediteranske šansone, rokabilija, fanka regea u izvođenju hrvatskoh muzičara.

„U dve godine koncertne apstinencije u Beogradu Neno Belan je radio na novim pesmama među kojima je i numera „Zvijezde“ sa kojom je pobedio na nedavno završenom Splitskom festivalu. Naravno, publike očekuje i repertoar grupe „Đavoli“ iz ranog perioda Belanove karijere. Biće to zanimljiv „Best off“ presek Belanovog impozantnog opusa“ kazala je Vasić.

Sledećeg dana 27. jula nastupa Matija Dedić jedan od vodećih džez pijanista Evrope koji će izvesti instrumentalne obrade najlepših Gibonnijevih kompozicija. „Divlji cvit“, „Ispod moga pramca (Tempera)“, „Cesarica“ i „Kad sam nasamo s njom“

„Nedavno je Dedić kazao da je veoma srećan što će nakon brojnih gostovanja u Beogradu, prvi put nastupiti u specifičnom ambijentu Botaničke bašte „Jevremovac“. Beograđane očekuje intimni džez nastup vrhunskog instrumentaliste koji je u džeu pronašao slobodu izražavanja“ kazala je Vasić.

U posebnom programu naslovljenom „Akustično kao nekad“ 28. jula nastupiće grupa „Galija“.

„Jedan od najtrajnijih rok sastava sa našeg podnevlja koji je dobio ime po kafani iz Niša izvešće svoje hitove u posebnim aranžmanima. Biće to prikaz najboljih momenata dugotrajne karijere izuzetnog benda“ kazala je Vasić.

Na kraju ove serije koncerata pred beogradsku publiki izaći će Nada Pavlović koju kritika naziva „Bela žena sa crnim glasom“

„Vrsna džez pevačica koja je nastupala orkestrom Đuka Elingtona, družila sa Čikom Korijom i dobijala komlimente od Arete Frenklin podsetiće beogradsku publiku kako zvuči vrhunska džez interpretacija“ kazala je Vasić.

Svi programi počinju u 20 časova, a cena ulaznica iznosi 800 dinara u pretprodaji, na dan koncerta 1.000 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.