U trendu

ล est srpskih projekata na koprodukcijskom marketu u Parizu

PARIZ – ล est srpskih filmskih projekata u razvoju biฤ‡e predstavljeno na koprodukcijskom marketu koji ฤ‡e se odrลพati od 17. do 19. oktobra u Parizu, u organizaciji Filmskog centra Srbije, Francuskog centra za film i pokretne slike (CNC) i Francuskog instituta u Srbiji, saopลกteno je danas iz FCS.

Izabrani od strane CNC na osnovu dostavljenog materijala, projekti koji ฤ‡e biti predstavljeni pariskoj publici su: „78 dana“ rediteljke Emilije Gaลกiฤ‡, „Inat“ Andrijane Stojkoviฤ‡, „Narodna drama“ Mirjane Karanoviฤ‡, „Surogat“ Vuka Bogdanoviฤ‡a, „U sigurnim rukama“ Ivice Bogdanoviฤ‡a i „Vasilija prekrasna“ ลฝikice Jovanoviฤ‡a.

Tokom dva dana intenzivnog programa i sastanaka, reditelj i producent svakog od ovih ลกest projekata imaฤ‡e priliku da predstavi projekat francuskim producentima i distributerima kao potencijalnim partnerima za saradnju.

Saglasno Sporazumu Srbije i Francuske o kinematografskoj koprodukciji, ovim dogaฤ‘ajem se nastavlja uspeลกna saradnja ove dve zemlje na polju kinematografije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.