U trendu

Slobodan Jović, komesar nastupa SR na Bijenalu arhitekture

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković imenovala je komesara i Stručni savet za pripremu nastupa Republike Srbije na predstojećoj 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture Bijenala u Veneciji 2022. godine.

Za komesara za pripremu nastupa Republike Srbije imenovan je Slobodan Jović, dipl. inženjer arhitekture, asistent na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu i glavni i odgovorni urednik časopisa DaNS, stručnog arhitektonskog časopisa koje izdaje Društvo arhitekata Novog Sada.

Za predsednika Stručnog saveta imenovana je v.d. direktorka Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu Biljana Jotić, MA istoričar umetnosti i kustos.

Komesar i Stručni savet utvrdiće kriterijume učešća na javnom konkursu i potom predložiti projekat koji će predstavljati našu zemlju na jednoj od najznačajnijih međunarodnih manifestacija.

Zadatak komesara i Stručnog saveta je i da prate realizaciju izabranog projekta i nastupa Republike Srbije, na 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture Bijenala u Veneciji 2023. godine, kao jedne od najznačanijih manifestacija u svetu.

Predstojeće bijenale će se održati od 20. maja do 26. novembra 2023. godine, pod nazivom Laboratorija budućnosti, prema ideji kustosa Lesli Loko (Lesley Lokko).

Ova tema ukazuje na prisustvo novih tehnologija koje se neprestano pojavljuju i nestaju, pružajući nefiltrirane uvide u život u delovima sveta koje verovatno nećemo posetiti, a još manje razumeti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.