U trendu

Sopran Marija Jelić otvara festival u Letoniji 2. jula

BEOGRAD, 1. jula (tanjug) – Srpski sopran, zvezda u usponu, Marija Jelić nastupiće na otvaranju festivala u Letoniji 2. jula („Liepaja leto“) na otvorenoj sceni, najavili su organizatori.

Festival „Lijepaja leto“ biće otvoren operskim koncertom „Opera i simfonijski orkestar Lijepaje“, na kojem će simfonijski orkestar pod upravom dirigenta Atvarsa Lakstigale izvesti arije i uvertire poznatih opera.

Solisti koji učestvuju na koncertu su svetski poznati pevači: letonski bas bariton Egils Silinš poznat svetskoj muzičkoj publici po nastupima u Metropoliten operi, Pariskoj operi, Bečkoj operi, Milanskoj skali gde i dalje nastupa redovno, italijanski tenor Dario di Vietri i srpski sopran Marija Jelić.
Marija Jelić, sopran, nedavno je održala koncert u prepunoj velikoj Sali Kolarčeve zadužbine uz orkestar i hor Ministarstva odbrane – umetnički ansambl „Stanislav Binički“ kojim je dirigovao italijanski dirigent, Maestro Marko Boemi a gost koncerta je bio upravo Dario di Vietri.

Marija je održala i solistički koncert u Karnegi holu u oktobru 2021.

Nastupala je na koncertu Plasida Dominga 2021. na Tašmajdanu, pevala je sa Elinom Garančom na Ljubljanskom festivalu u koncertnom izvođenju opere „Karmen“.

Održala je deset koncerata sa simfonijskim orkestrom Sankt Peterburga i maestrom Darelom Angom (Marinski teatar) u Nacionalnoj biblioteci u Pekingu, u Donging Grand teatru, u Lini Snou Lotus teatru.

Pevala je na Gala operskom koncertu otvaranja 60. Festivala Ohridsko leto. Pevala je Mimi i Aidu u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Sa simfonijskim orkestrom Lijepaje je imala prilike da sarađuje prošle godine gde je sa njima nastupala u izvođenju opere Boemi u Estoniji, gde je dirigovao maestro Atvars Lakstigala a takođe je sa njim sarađivala u operi Boemi u Izraelu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar