U trendu

Sporazum Galerije Matice srpske i Fonda Evropski poslovi

NOVI SAD – Danas je potpisan sporazum o saradnji Galerije Matice srpske (GMS) i Fonda Evropski poslovi Autonomne Pokrajine Vojvodine, čime su ozvaničeni višegodišnji partnerski odnosi i istovremeno najavljena intenzivnija i plodotvornija saradnja, javili su iz te ustanove kulture u Novom Sadu.

Sporazum su potpisali dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS i Aleksandar Simurdić, direktor Fonda Evropski poslovi APV.

Galerija Matice srpske poslednjih decenija je razvila snažnu međunarodnu saradnju u oblasti kulture i umetnosti, dok se Fond Evropski poslovi APV u okviru svoje delatnosti bavi ostvarivanju i jačanju privredne, naučne, obrazovne i kulturne saradnje sa evropskim gradovima i regijama.

U cilju predstavljanja nacionalne kulturne baštine u inostranstvu i evropskog nasleđa u Srbiji, sporazum daje potreban okvir za zajedničko razvijanje i podsticanje odnosa sa evropskim partnerima.

Saradnja će biti usmerena na uspešnije apliciranje za sredstva kod Evropskih fondova i na evropskim konkursima u cilju unapređenja delatnosti ustanova kulture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.