U trendu

Srpska moda ponovo na Fešn viku u Milanu

NOVI SAD – U vreme održavanja Milano Fashion Weeka,od 22. do 24. septembra, srpsku modu predstavljaće dizajnerka Nataša Županc sa svojom kolekcijom Azbuka, inspirisanom kulturom, umetnošću i tradicijom srpskog naroda.

,,Inspiraciju za ovu kolekciju pronašla sam i u jednim dragocenim primerkom tradicionalne nošnje, koji je pripadao mom dedi. Nosio ga je u formalnim prilikama, trudeći se da održi običaje našeg naroda makar i kroz taj minorni čin. Moja je želja da nastavim njegovu težnju, i da barem na tren oživim bogatu srpsku kulturu i umeće izrade kostima”, rekla je Županc.

,Naša tradicija je neiscrpna riznica koju treba pokazati svetu, i sačuvati od zaborava neprocenjive vrednosti koje čine lepotu i duh naše umetnosti, dodala je ona.

Na ovaj način, zahvaljujući Serbia Fešn viku naši modni dizajneri nastavljaju uspešno da predstavljaju svoju zemlju i nižu uspehe na najznačajnijim nedeljama mode kao što su one u Parizu, Njujorku, Sankt Peterburgu, na Malti ….

Ovoga puta, rame uz sa ikonama mode kao što su Roberto Cavali, Đorđo Armani, Guči, Fendi, Maks Mara i mnogi drugi, u Milanu će se predstaviti Nataša Župac čija revija će se održati u velelepnom zdanju Palaco Turati via dei Meravilji.

Posle toga, ovu kolekciju Nataša će prikazati i na Serbia Fashion Weeku, jedinoj licenciranoj Nedelji mode u Srbiji i najvećem modnom događaju u Jugoistočnoj Evropi koji će biće održan od 21. do 26. novembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.