Svetska premijera filma „Probudi me“ u Estoniji

TALIN – Srpska manjinska koprodukcija. film „Probudi me“, u režiji Marka Šantića, imaće svetsku premijeru 21. novembra 2022. godine na POFF Tallinn Black Nights Film Festivalu u Estoniji, saopštili su producenti.

Film će biti prikazivan u takmičarskom programu pomenutog festivala A kategorije, po izboru kritičara. Nastanak i ovog ostvarenja podržao je Filmski centar Srbije.
Film je režirao Marko Šantić, scenaristi su Jurij Drevenšek i Sara Hribar, a uloge tumače: Timon Šturbej, Nataša Barbara Gračner, Živa Selan, Tamara Avguštin, Jure Henigman i Benjamin Krnetić.

Direktor fotografije je Ivan Zadro, montažer Vladimir Gojun, scenograf Marco Juratovc, kostimografkinja Tina Bonča, dizajnerka maske Liji Ivančič, dizajneri zvuka Ognjen Popić, Zoran Maksimović i Julij Zornik, a koloristkinja Biljana Ristojčević-Bižić.
Glavni producenti filma su Danijel Hočevar i Zala Opara iz Slovenije, a koproducent Jure Bušić iz Hrvatske i Dimče Stojanovski i Stefan Orlandić iz Srbije.

Film je nastao u “Vertigo” produkciji iz Slovenije u saradnji sa kućama “Jaka production” iz Hrvatske i “Living Pictures” iz Srbije.
Film su podržali Creative Europe Desk – MEDIA Slovenski filmski center, Filmski centar Srbije (FCS), Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i u saradnji sa Alcime.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.