U trendu

„Toska“ u džez aranžmanima u izvođenju Big Benda

BEOGRAD – Veliki džez spektakl, opera „Tosca“ u džez aranžmanu Petera Rajter-Šauba, biće priređen 16. decembra u Kombank dvorani u izvođenju Big Benda RTS-a uz ugledne goste iz inostranstva, najavili su organizatori.

Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala, a biće uzvedena čuvena opera „Toska“ Đakoma Pučinija, ali u džez aranžmanu Šauba.

Kao solisti nastupiće čuveni džez muzičari Martin Auer, truba, Frančesko Santuči, tenor saksofon i Edrijen Mirs, trombon, a zvuk njihovih instrumenata predstavljaće glavne operske uloge : Tosku, Kavaradosija i Skarpiju.

Publika će biti u prilici da vidi i Petera Rajter-Šauba u ulozi dirigenta.

Peter Rajter-Šaub je jedan od najznačajnijih nemačkih džez muzičara današnjice. Pored toga što ga publika prepoznaje kao vrsnog saksofonistu, koji je nastupao sa mnogim istaknutim muzičarima, poznat je i kao kompozitor i aranžer muzike za Big Bend.
Martin Auer je studirao trubu, kompoziciju i aranžiranje u Majnhajmu i Berlinu.

Od 2008. godine usavršavao je džez trubu na Univerzitetu za muziku u Lajpcigu. Sarađivao je sa džez ansamblima u Nemačkoj i nastupao sa vodećim muzičarima ovog žanra.

Frančesko Santuči je jedan od vodećih italijanskih džez muzičara.

Sa sedamnaest godina je prvi put nastupao na Džez festivalu u Rimu i od tada pa do danas stekao je bogato izvođačko iskustvo, deleći muzičku scenu sa mnogim poznatim džez sastavima i solistima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.