U trendu

Tri pisca i tri nove knjige predstavljene u Titelu

TITEL – Narodna biblioteka “Stojan Trumić” iz Titela organizovala je promociju knjiga tri pisca: Ivana Radovanovića, Muharema Bazdulja i Vladimira Kecmanovića.

S obzirom na neobičnost promocije kada tri pisca govore o knjigama, oni su se dogovorili da svako govori o knjigama druge dvojice.

Muharem Bazdulj najpre je govorio kako je on doživeo Kecmanovu knjigu “Kad đavoli polete” i Radovanovićevu “Kreće se lađa Francuska”, da bi kasnije slušao kako su njegove kolege doživele njegov “Rokoko kalendar “.

Sva tri pisca kažu da im je ovakvo pretstavljanje knjiga zanimljivo, a dolazak u manje sredine dragocen. Muharem Bazdulj je već u Titelu ranije održao književno vece kada je promovisao knjigu “Kvadratni koren života”.

„Kad je izašla moja nova knjiga hteli smo da opet napravimo promociju u Titelu. Pošto je Ivan Radovanović objavio kod istog izdavača kod kojeg sam i ja, stvorila se ideja da nas dvojica napravimo zajedničku promociju. U nekom razgovoru je i Vlada Kecmanović, koji ranije nije bio u Titelu, rekao je da bi sa nama i tako smo odlučili da napravio nesvakidašnji događaj“, rekao je Bazdulj i dodao da je kontakt sa publikom veoma bitan.

Kako je ocenio, i pored svih digitalnih olakšavanja komunikacija prava razmena je samo ona koja se dešava u živom kontaktu.

„Zato je meni drago da srećem svoje čitaoce. Ova knjiga je izašla krajem decembra prošle godine, prva promocija je bila u Beogradu. Čini mi se da je do sada imala finu recepciju“, rekao je Bazdulj.

Ivan Radovanović kaže da voli da dolazi u mesta poput Titela, jer se na promocijama pojavi publika koja stvarno voli knjigu.

„Muharem i ja smo i ranije imali običaj da odemo zajedno na promociju, a sada nam se pridružio i Vlada Kecmanović i mislim da je to samo još kvalitetnije. A kada dođete u manje mesto ne dolaze ljudi koji su tu da bi bili viđeni već oni koji vole knjigu“, rekao je Radovanović.

Vladimir Kecmanović smatra da je dobra ideja da tri pisca zajedno promovišu knjige.

„I ova ideja se začela kao i mnogo dobrih drugih u kafani. Pričali smo međusobno, jer se inače družimo, i drago mi je da u Titelu zajedno govorimo o knjigama. Nama nikad nije napor književno veče, već stići do mesta u kojem je, ali Titel nije daleko, rekao je Kecmanović.

U Sali Opštine Titel okupili su se ljubitelji pisane reči iz ovog mesta, ali i gosti iz Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.