U trendu

Tribina „Od Ilustracije do storiborda“ u MPU

BEOGRAD – Tribina „Od Ilustracije do storiborda“, u okviru izložbe radova Bobana Savića GETA „Geto – sve, sve ali zanat”, biće održana večeras u Salonu Muzeja primenjene umetnosti (MPU) u Beogradu.

Izložba je autorski projekat Marije Ristić, koja će biti i moderator današnjeg panela na kome će učestvovati – Dragutin Vukelić i Siniša Lazić kao 2D storibord umetnici iz italijanske produkcije “Iervolino Studios” (IES) i spomenuti ilustrator Boban Savić GETO.

Na tribini, koja je deo pratećeg programa izložbe, biće predstavljene profesije ilustratora, storibordista i koncept-artista na primerima izvedenih umetničkih projekata – poduhvata.

Siniša Lazić i Dragutin Vukelić, 2D storibord artisti ispred Iervolino Studios govoriće o svojim putevima karijere, svetu ilustracije, i o tome kako izgleda rad u italijanskom studiju za animaciju koji radi prema svetskim standardima.

Panel je pre svega namenjen mladim profesionalcima, studentima i srednjoškolcima, kojima će učesnici odgovarati na pitanja i davati savete kako da odgovore zahtevima klijenata, a da ostanu dosledni svojim umetničkim idejama.

Izložba „GETO: sve, sve ali zanat“ delo je Bobana Savića, afirmisanog ilustratora čiji su radovi zauzeli istaknuto mesto na modernoj svetskoj sceni ilustracije, stripa i koncept-arta.

Njegov metod rada bazira se isključivo na tradicionalnim tehnikama, koje naknadno razvija digitalnom tehnikom prema zahtevima naručioca.

Autorka izložbe Marija Ristić je istoričarka umetnosti, idejni pokretač prve izložbe storiborda i prve poistavke gde se čuveni Aleksandar Deroko predstavio ilustracijom i crtežom.

Izložba ima cilj da podseti posetioce da originalnost autorskog rada nastaje iz sadržajnosti i ličnih kvaliteta umetnika, dok je u drugom planu metoda ili sama tehnička realizacija.

Izložba će biti otvorena za javnost do 20. januara 2022. godine u Muzeju primenjene umetnosti.

Dragutin Vukelić je ilustrator – karakter dizajn artista, zaposlen od 2020. na poziciji 2D StoryBoard Artist u Iervolino Studios, a završio je master studije na FPU – odsek grafika i knjiga, 2004. godine.

Predavao je ilustraciju, grafički dizajn, storibord/2D animaciju i 3D modelovanje. voli da crta i stvara karaktere za potrebe knjiga i animiranih filmova.

Siniša Lazić je Visual Development Artist i Story Artist, trenutno takođe na poziciji 2D StoryBoard Artist u Iervolino Studios od 2020.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar