U trendu

Uvrede Bregoviću zbog najave učešća na festivalu u Albaniji

PRIŠTINA – Najava da će Goran Bregović nastupiti u muzičkom delu na festivalu piva u Korči u Albaniji ,izazavala je buru negativnih komentara i optužbi u kosovskim medijima da je on „bio inspiracija i idol ubilačke srpske vojske tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji“

tako pod tim naslovom („Bio inspiracija i idol ubilačke srpske vojske tokom ratova u EX YU“.) Gazeta Ekspres“ navodi da je Bregović priznao je da se sastao sa Radovanom Karadžićem, osuđenim za zločine protiv čovecnosti u BiH i prenosi delove njegove izjave vezano za taj susret.

List navodi i da je Bregović koji je 2006. godine postao počasni građanin Tirane, tada dobio „ključ Tirane“ od tadašnjeg gradonačelnika Edija Rame.

Tada je Rama ispričao nekadašnjem vođi sastava „Bijelo dugme“ o tome kako se upoznao s njegovom muzikom i kako je u tajnosti slušao njegove pesme tokom komunističkog režima u Albaniji, kada je rok muzika bila zabranjena, a Bregović održao koncert sa „Orkestrom za svadbe i sahrane“ u Kongresnoj palati u Tirani.

„Neka ga privatno slušaju svi koji su ga pozvali, ali javno nije pravi trenutak. Mučimo se sa puno stvari na našem Kosovu, jer od rata ima tek 20 godina a ne 200 godina“, prenosi list komentar kosovskog pevača, Bljerima Muharemjai, poziv Bregoviću da peva na „Festivalu piva“ u Korči.

Opština Korča je za list rekla da je Bregović pozvan i da će pevati jer ovaj festival nema nikakve veze sa politikom.

Korčanski pivski festival održava se ove godine od 14. do 18. avgusta i očekuju 100.000 posetilaca, a obećali su preko 100 muzičkih nastupa besplatno za posetioce.

Inace, na zvaničnom sajtu ovog festivala navedeno je da se uskoro očekuju detalji programa i još uvek nema potvrde o nastupu Bregovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.