U trendu

Zarić: U seriji Klan nema srećnih završetaka:

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je glumac Ivan Zarić, koji je govorio o ulozi u nastavku serije „Klan“, kako se ona razlikuje od drugih kriminalističkih serija i kako gleda na promene u Beogradskom-dramskom pozorištu.

Zarić čiji će se lik Furtule pojaviti i u predstojećoj drugoj sezoni „Klana“, kaže da je i dalje „sve na klackalici surove ozbiljnost i finog humora kog je reditelj Boban Skerlić uspeo da zaplete“.

Saradnju sa Skerlićem, Zarić opisuje kao jednu od lepših u profesionalnom životu, jer su se kao stari poznanici „brzo skapirali“.

„Glumac sam koji voli da konstantno ima dvosmernu ulicu sa rediteljem. Ne volim reditelje koji potpuno puštaju glumce, ni reditelje koji baš sve zadaju. Ovo je tačno na sredini, tačno ono što očekujem od reditelja“, rekao je Zarić.

Upitan koliko se „Klan“ razlikuje od ostalih kriminalističkih serija, Zarić je rekao da niko ko je ozbiljno pogledao seriju neće krenuti tim putem.

„Kad ozbiljno pogledate seriju shvatite da je to ipak jedan težak put, da nema heroja sa asfalta, nema srećnih završetaka“, upozorio je glumac.

Zarić je ocenio da je dobro što se u BDP u poslednje vreme menjaju stvari, pogotovo „neke koje su bile okamenje u beogradskim pozorištima“, dok je dolazak brojnih stranih reditelja glumcima ponudio mogućnost profesionalnog napredovanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.