U trendu

Zulović: „Priručnik za solidan život“ je posvećena nesavršenim roditeljima

BEOGRAD – Spisateljica Olivera Zulović izjavila je da je njena nagrađena knjiga „Priručnik za solidan život“ posvećena svim nesavršenim roditeljima, kako bi znali da nisu sami u greškama koje prave i odlukama koje donose.

„Deca će svakako naći svoj put, na listi naših obaveza na prvom mestu treba da se nađe obaveza da im prenesemo empatiju“, istakla je Zulović na promociji knjige u utorak uveče u Ustanovi kulture „Parobrod“.

Zulović je rekla da ne zna definiciju solidnog života, i da se i sama kao i drugi snalazi da nađe mesto i pravu meru u konfuziji u kojoj živimo, dodavši da je u eri potpunog individualizma solidarnost autentično retka, a za nju važnija od svega.

„Priručnik za solidan život“, u izdanju kuće „Lom“, dobio je književnu nagradu Politikinog zabavnika za najbolju knjigu namenjenu mladima, a govori o tinejdžerima Ljubi i Ljubici, koji postaju prijatelji u trenucima u kojima im se u porodicama dešavaju veliki lomovi.

Žiri Politikinog zabavnika je istakao da „Priručnik“ prikazujući refleksivnu lepotu i tragiku odrastanja postaje istinska generacijska knjiga.

Profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu i članica žirija Irena Špadijer je na promociji rekla da je „Priručnik“ sjajno napisana knjiga koja stilskim bravurama doprinosi neprestanom iznenađenju i donosi neverovatnu notu humora.

Prema njenim rečima, delo Zulović je priča o prijateljstvu i ljudskoj potrebi za prepoznavanjem srodnog bića sa kojim čini celinu, ali i nizom saveta i motiva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.