U trendu

Napravite najsočniji preliv za čupavce: Trik je u 2 sastojka, biće lepši od onog iz poslastičarnice

Čupavci su mnogima omiljen kolač, jer je jeftin i nije potrebno mnogo vremena za pripremu. Iako je recept za čupavce jednostavan, mnoge domaćice se žale da im preliv u koji spuštaju kockice patipšanja bude redak, pa da se žuta boja kockica nazire i „izbija“ čak i ako ih dobro uvaljaju u kokosovo brašno.

Još jedan problem sa kojim se domaćice susreću je suvoća kolača, jer patišpanj brzo upije preliv na bazi mleka, šećera, margarina i čokolade za kuvanje. Da vam se to ne bi dogodilo, isprobajte provereni recept za čokoladni preliv koji će kolačima obezbediti sočnost, a ujedno će izgledati kao da su iz poslastičarnice.

Umesto klasičnog preliva za čupavce upotrebite slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje.

Preliv ćete pripremiti veoma lako:

U šerpicu sipajte 200 mililitara slatke pavlake, dodajte 200 grama izlomljene čokolade za kuvanje i rastapajte na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Pre nego što preliv počne da vri skinite šerpicu sa ringle, pa u topli preliv spuštajte prethodno isečen patišpanj za čupavce i ostavite ih tako oko pola minuta. Svaku kockicu okrenite kašikom tako da sa svih strana bude obavijena rastopljenom čokoladom i slatkom pavlakom, pa spuštajte u posudu sa kokosovim brašnom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar