U trendu

Internet je poludeo za ovim krompirima, napravite ih danas za ručak (video)

Parmesan potatoes ili na srpskom krompiri s parmezanom trenutno su jedan od pretraživanijih recepata na internetu, a reč je o sitnom krompiru koji se neoljušten skuva skoro do kraja, preseče na pola i u jednom redu (odsečenom polovinom prema dole) stavi u vatrostalnu posudu kojoj je dno posuto mešavinom maslinovog ulja ili rastopljenog maslaca i parmezana.

Zapeče se i rezultat su hrskavi krompiri sa zlatnožutom koricom s gornje i koricom od parmezana s donje strane, a mekani iznutra. U parmezan možete umešati i začinsko bilje po ukusu, pa i ljutu papričicu u prahu, ali izbegavajte bilo šta što bi moglo pustiti vodu jer će tada izostati hrskava korica u kojoj je cela poenta priče.

Ispod je video u kojem možete pogledati postupak pripreme.

@essen_diesdas

Parmesan Crusted Potato dies das 😋👌🏽 #parmesancrustedpotatos #potatoes #potatotiktok #easyrecipe #rezept #tiktokfood #yummy #food 1️⃣ Kartoffel waschen und 10 min in Salzwasser kochen 2️⃣ die Kartoffel halbieren 3️⃣ in einer Auflaufform ca. 20g geschmolzene Butter mit 75g Parmesan 1/2 TL Salz, 1 TL Pfeffer ,1 TL italienische Gewürzmix und 1 TL Chiliflocken vermischen 4️⃣ Kartoffeln drauf legen mit Butter bestreichen, salzen und mit Parmesan bestreuen 5️⃣30 min bei 220 Grad backen

♬ Originalton – S. D

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.