U trendu

Japanski sendviči zaludeli svet: Ne zna se da li su lepši ili ukusniji

Sendviči su sinonim za brzu hranu, pa zbog toga i spadaju u najpopularniju i najčešću hranu na svetu. Mogu da budu slani i slatki, topli i hladni, pripremljeni na sto različitih načina, a nedavno su dobili još jedano neočekivano poboljšanje.

Iz Japana se u centru pažnje našao „Fruit Sando“, odnosno, japanski voćni sendvič koji se jede za doručak ili kao popodnevna užina. Odlična je zamena i za dezerte, a potrebna su samo 3 sastojka. Priprema je brza, jednostavna i što je najvažnije ne zahteva pečenje.

Japanski voćni sendvič

Sendvič punjen svežim voćem i šlagom, između dve kriške hleba, isprva zvuči kao neobična kulinarska kreacija.

Dakle, na krišku mekog, belog, mlečnog hleba, u Japanu poznatog kao „shokupan“, namaže se deblji sloj šlaga ili fila od maskarponea, na njega se slaže voće po izboru (mandarine, jagode, borovnice, mango, kivi) koje se ponovo premaže slojem šlaga, pa se preklapa još jednim istim parčetom hleba, prenosi zena.blic.rs.

Ono što je važno je to da koristite sezonsko voće, ali tvrdo voće kako bi ga mogli lepo da ga isečete.

Kada se sendvič iseče dobija se prelepi rez koji čini ovaj sendvič posebnim i prepoznatljivim.

Naravno, Japanci nisu stali na vizualno lepom rezu, već je nastao i „tulip sandwich“ hit – odnosno voće koje se slaže na način da kada se sendvič preseče dobiija oblik lale, navodi Žurnal.

Japanski voćni sendviči prodaju se u prodavnicama i kafićima širom Japana.

Zanimljivo je to da se u Japanu u poslednje vreme otvara velik broj specijalnih prodavnica voćnih sendviča.

Iako ovaj sendvič tamo postoji već nekoliko godina, tek je sada stekao slavu, a popularizovan je i na društvenim mrežama kao „zgodna hrana“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar