U trendu

Aktivisti delili majice s natpisom 'Gde je Peng Šuaj' pred žensko finale na AO

Aktivisti su danas navijačima podelili hiljadu majica sa natpisom „Gde je Peng Šuaj“ pred žensko finale na Australijan openu u Melburnu kako bi skrenuli pažnju na nevolje kineske teniserke.

Nedelju dana nakon što su radnici obezbedjenja zatražili od aktivista da skinu majice sa tim natpisom, oni su se vratili i podelili ih navijačima koji su došli da gledaju duel Ešli Barti i Danijel Kolins na Rod Lejver areni.

„Mi samo želimo da Peng Šuaj može slobodno da se izražava. Želimo da ona može da putuje van Kine i da razgovara sa novinarima, a da kineska vlada ne kontroliše sve to“, rekao je za Frans pres jedan od aktivista Dru Pavlu.

Peng Šuaj, pobednica Vimbldona i Rolan Garosa u dublu iz 2013. i 2014. godine nestala je iz javnosti u novembru, nakon što je optužila bivšeg zamenika premijera Kine Džana Gaolija za seksualno zlostavljanje.

Njene objave na društvenim mrežama su nedugo po objavljivanju obrisane, teniserka je nestala iz javnosti, a 21. novembra se prvi put pojavila u Pekingu, na jednom turniru za mlade.

Njen nestanak izazvao je zabrinutost u svetu tenisa i sporta uopšte, sve dok nije putem video konferencije razgovarala sa predsednikom Medjunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom.

Peng Šuaj nije učestvovala na Australijan openu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar