U trendu

Anćeloti: Brazil ima najkompletniji tim i zato je favorit za osvajanje SP

MADRID – Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti, izjavio je danas da reprezentacija Brazila ima najveće šanse da osvoji Svetsko prvenstvo u Kataru, prenosi „Korijere delo Sport“.

Brazil će sutra od 16 sati u četvrtfinalu SP igrati protiv Hrvatske. U preostala tri duela četvrtfinala Mundijala sastaće se Holandija – Argentina, Portugalija – Maroko i Engleska – Hrvatska.

„Brazil je najkompletniji tim, imaju kvalitet, svežinu i iskustvo, koje je važno na ovakvim takmičenjima. Zanima me utakmica Engleske i Francuske. Mentalitet je problem Engleza, a na ovom prvenstvu nije bilo puno iznenađenja“, rekao je Anćeloti.

On je rekao da nikada nije problema sa portugalskim fudbalerom Kristijanom Ronaldom.

„Zašto je Ronaldo problematičan? Ne znam, možda jer još misli da ima 20 godina, jer se dobro oseća. Celu karijeru se dobro brinuo o telu, ali je konkurencija sada žešća. Trenirao sam ga dve godine i nisam imao problema sa njim. Rešavao je moje probleme. Postiže gol po utakmici i kako onda može da bude problem? Dobro trenira, pazi na svaki detalj, meni je bilo lako da ga treniram. Izuzetan je igrač“, kazao je trener Reala.

Anćeloti je istakao da je fudbaler Reala i brazilski reprezentativac Vinicijus Žunior izuzetan fudbaler

„Vinicijus ima dosta samopouzdanja. On i Mbape imaju dve neuobičajene karakteristike, a to su brzina i eksplozivnost“, zaključio je Anćeloti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.