U trendu

Aranitović u Zvezdi do 2020. godine

Juniorski reprezentativac Srbije Aleksandar Aranitović potpisao je danas ugovor sa Crvenom zvezdom do 2020. godine, saopštio je beogradski košarkaški klub.

Aranitović je u nedelju postao punoletan, a danas je potpisao ugovor na četiri godine i pored nekoliko ponuda da od leta nastavi karijeru u inostranstvu, navodi se u saopštenju na sajtu Zvezde. On će do kraja sezone igrati na pozajmici za Mega Leks.

„Drago mi je što sam se izborio za ovakvu šansu, a ona nije mala, četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Moje je da mnogo radim, treniram i da se izborim za mesto u timu, da kroz jak rad, treninge i utakmice pokažem šta znam. U Crvenoj zvezda sam već nekoliko godina i znam da je sve na meni, da se borim i dokazujem” rekao je Aranitović po potpisivanju ugovora.

On je igrač crveno-belih još od kadetskih dana i smatra se jednim od najboljih bekova u Evropi u svom uzrastu.

Osvajač je juniorske Evrolige sa Crvenom zvezdom u Milanu, a prošle godine bio je igrač utakmice u finalu sa 26 postignutih poena, u kome su crveno-beli izgubili od domaćeg Reala.

Aranitović je član Zvezde od 2013. godine, a nastupao je i za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu za kadete 2013. i 2014.godine.

Tokom prošle sezone trener Dejan Radonjić priključio ga je seniorskom sastavu u kome je debitovao u utakmici sa Mega Leksom, čiji je trenutno član na jednogodišnjoj pozajmici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.