U trendu

Arunovićeva i Mikec najbolji strelci 2017, već nišane Tokio

Streljački savez Srbije (SSS) večeras je svečano stavio tačku na izuzetno uspešnu 2017. godinu proglašenjem najuspešnijih pojedinaca i klubova u minuloj godini.

Za najbolje strelce izabrani su Zorana Arunović i Damir Mikec, najbolji trener je Dragan Donević, a najbolji klub je „Čika Mata“, saopštio je Streljački savez Srbije.

„Slobodno mogu da kažem da se SSS rezultatima u 2017, svrstao medju najuspešnije nacionalne sportske organizacije u našoj zemlji. Na velikim takmičenjima naši reprezentativci su prošle godine osvojili 20 medalja, od toga osam zlatnih, sedam srebrnih i pet bronzanih, a oborena su i dva svetska rekorda“, rekao je predsednik SSS Nenad Putnik.

On je naveo da je uveren da će rezultati iz prošle godini biti podstrek za još bolje u 2018, u godini kojoj počinju da se dele olimpijske kvote, na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

„Ako se, po jutru dan poznaje, i 2018. će nam biti uspešna, jer su se naši strelci sa prvog takmičenja u sezoni, mitinga u Rušama vratili sa 14 medalja“, rekao je Putnik.

Zorana Arunović je priznanje zaslužila zbog evropskog zlata i svetskog rekorda finala vazdušnim pištoljem. U paru sa Damirom Mikecom odbranila je titulu prvaka Evrope u miksu.

„Prošlu godinu već sam stavila iza sebe, jer nova, izuzetno naporna je već počela. Nas, ženske strelce u 2018. očekuju velike promene, treba se privići na nova pravila, po kojima umesto dosadašnjih 40 gadjamo 60 hitaca u kvalifikacijama, kao i muškarci. Očekuje nas dosta takmičenja, ali svakako u prvom planu je Svetsko prvenstvo gde ciljamo olimpijske kvote“, rekla je Arunovićeva.

Damir Mikec je, izmedju ostalog, prošle godine osvojio titule vicešampiona Evrope vazdušnim i malokalibarskim pištoljem, kao i Kristalni globus za trijumf na finalu Svetskog kupa MK pištoljem.

„Prošla godina mi je bila najuspešnija u karijeri, na evropskim prvenstvima i svetskim kupovima osvojio sam čak sedam, što pojedinačnih, što ekipnih medalja. Teško je nadmašiti takvu sezonu, ali priznanje za najboljeg je podstrek da isto trofej za najboljeg u Srbiji zaslužim i u 2018“, rekao je Mikec.

On je, kao i Arunovićeva, naveo da je njegov glavni cilj da već na Svetskom prvenstvu izbori vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

Dragan Donević, od nedavno šef stručnog štaba reprezentacije Srbije, četvrti put u poslednjih pet godina je proglašen za najboljeg trenera.

„Već dugo sam uključen u rad stručnog štaba nacionalnog tima, ali sva proglašenja pre svega shvatam kao priznanja za rad u klubu, jer u klubovima se stvaraju strelci i budući šampioni. Rad u nacionalnom timu je nadgradnja. Što se tiče izbora za šefa stručnog štaba tiče, to je dokaz kontinuiteta uspeha, spreman sam da se uhvatim u koštac sa svim izazovima koje nosi sa sobom ova odgovorna dužnost“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.