U trendu

Benzema: Rekordi su tu da se ruše

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema rekao je da je njegov prvi zadatak da pomogne ekipi da pobedjuje i osvaja trofeje, a da su u individualnoj konkurenciji „rekordi tu da se ruše“.

Benzema je ove sezone u dobroj formi, postigao je 44 gola u svim takmičenjima, pomogao Realu da osvoji šampionsku titulu u Primeri i da se plasira u finale Lige šampiona.

Francuski napadač je ove sezone postigao 15 golova u Ligi šampiona i nedostaju mu dva kako bi izjednačio rekord Kristijana Ronalda iz sezone 2013/2014, dok je igrao za Real Madrid.

„Rekordi će uvek postojati, ali rekordi su tu da bi se rušili. Meni je najvažnije da dam sve od sebe kako bih pomogao ekipi da pobedi. Ako mogu da postignem gol ili da asistiram, to je važno, ali najvažnije je da izadjem na teren i da pobedimo“, rekao je Benzema za sajt Evropske fudbalske unije (Uefa).

On je rekao da nema omiljeni gol iz ove sezone, pošto su svi dobri i važni.

„Najlepši je možda treći gol protiv Pari Sen Žermena ili penal protiv Mančester sitija, ali i gol glavom protiv Čelsija je bio dobar pošto je došao posle lepe akcije“, naveo je 34-godišnji napadač.

Real će 28. maja u Parizu igrati u finalu Lige šampiona protiv Liverpula.

„Kada završim fudbalsku karijeru videću da li sam ušao u klupsku istoriju“, rekao je Benzema.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar