Beogradski maraton danas pod sloganom „Bez barijera“

BEOGRAD – Beogradski maraton, 34. po redu, odrĹľaće se danas sa poÄŤetkom od 8 ÄŤasova ujutru.

Prema najavama organizatora sve je spremno da trke za oko 5.000 prijavljenih takmiÄŤara, 1.000 maratonaca i 4.000 polumaratonaca, proteknu u najboljem redu.

Na stazama dugim 42 i 21 kilometar dominiraće domaći atletičari, rekorderi i reprezentativci u maratonu i polumaratonu, poput Olivere Jevtić, Nore Trklje, Nevene Jovanović, Kristijana Stošića, Milana Mitrovića i nekoliko vrhunskih trkača iz okolnih zemalja.

Sve takmičare i učesnike Beogradskog maratona osigurava UNIQA osiguranje, koje je zvanično osiguranje ovog događaja poslednjih sedam godina.

Osim što podržava maraton, ova kompanija će biti zadužena i za dobru atmosferu i tako učesnicima pružiti dodatni podsticaj da ostvare što bolje rezultate.

U sigurno dobrom ritmu trubača i bubnjara, koje će upravo obezbediti UNIQA osiguranje, maratonci i polumaratonci dobiće preko potrebnu podršku sa muzičkih stanica na Brankovom mostu i na Terazijama, u završnici maratonskih trka.

Ovogodišnji Beogradski maraton odrĹľaće se pod sloganom „Bez barijera“, a prvi put u istoriji neće biti trke zadovoljstva, umesto koje će, shodno sloganu, biti odrĹľana šetnja zadovoljstva za osobe sa invaliditetom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.