U trendu

Božović: U derbiju pobeđuje onaj ko se bolji probudi

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da bi pobeda nad Partizanom na pravi način zaokružila sjajnu sezonu i dovela na bod od osvajanja šampionske titule.

„Teško je govoriti o derbiju a ne ponavljati se. Najveća utakmica na ovim prostorima, nije bitno stanje na tabeli, ni forma, pobeđuje onaj ko se bolji probudi ujutro. Nadam se da ćemo to biti mi“, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Božović ističe da ekipa oseća dodatan motiv protiv Partizana jer bi trećim ovosezonskim trijumfom protiv večitog rivala došla na korak od titule.

„Bez obzira na to što se govori da smo već šampioni, ima tu lukavih izjava… Dodatni motiv postoji jer nam je potreban bod da bismo matematički bili prvi. Ne dopada mi se novi sistem, nagrađuje ekipe koje su osvojile manje bodova. Trebalo je da budemo šampioni pre šest meseci“, konstatovao je Božović, uz opasku da se ovaj sistem koristi u Belgiji, ali da je to više zemlja piva, nego fudbala..

On je poručio da veoma ceni tim Partizana, iz kojeg je izdvojio kapitena Sašu Ilića, Nemanju Mihajlovića i Darka Brašanca.

„Moramo odgovornije i agresivnije da uđemo u meč. Postoji određena doza opuštanja zbog pobeda, teško je motivisati ekipu, ali je derbi nešto drugačije. Verujem da ćemo biti pravi“.

Prema njegovim rečima od povrede se oporavio Marko Grujić, posle više od mesec dana pauze.

„Povređeni smo samo Ivica Momčilović, Savo Pavićević i ja, trojica najstarijih. Grujić je izvanredno, ali moramo da zovemo Jirgena Klopa da vidimo da li će da igra. Liverpul odlučuje“, našalio se popularni „Grof“.

On je dodao da u derbiju sve zavisi od igrača na terenu, bez obzira na taktiku.

„Ako bi igrali kako želim pobedili bismo. Partizan je najavio otvorenu igru i veliku ofanzivu. Verujem da će biti golova“, naveo je crnogorski trener.

Kapiten crveno-belih Aleksandar Luković poručio je da njegovi saigrači jedva čekaju da sutra izađu na teren.

„Partizan je u dobroj formi, vezali su šest pobeda i doći će da se nadigravaju, što nam odgovara. Svi smo spremni, očekujem dobru utakmicu. Poštujem Partizan, ima dobre pojedince, od Saše Ilića puno toga zavisi, ali ne pribojavamo se nikog“, zaključio je Luković.

Večiti derbi, 151. po redu, igra se sutra na stadionu Rajko Mitić od 18 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar