U trendu

Božović: Zvezda je stalno pod nekom sumnjom

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da ne razume zašto se svaki put sumnja kada njegov klub napravi preokret i da je utakmica protiv Vojvodine najzanimljivija u Super ligi ove sezone.

„Od kako sam u klubu, Zvezda je stalno pod nekom sumnjom. Da čovek ne zna o kom klubu se radi, da je neki Pofalićki, pa je senzacija kada napravi preokret“, rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Zvezda je u sredu pobedila Vojvodinu sa 3:2, iako je na poluvremenu gubila 2:0.

Božović je naveo da je u tom susretu bilo mnogo lepih poteza, ali i sudijskih grešaka, jer je, kako je rekao, Nikola Trujić bio u ofsajdu kod poslednje velike šanse.

„Utakmica u Novom Sadu bila je izvanredna, možda i najbolja u ligi ove sezone. Vojvodina je igrala izbanredno u prvom, a mi u drugom poluvremenu. Mogli su da nas pobede 3:0. Sve je bilo otvoreno. Ne vidim zašto ljudi to pominju“, rekao je trener Zvezde.

Božović je istakao da je u ekipi „dobra atmosfera bez obzira na sve šta se okolo dešava“.

On je kazao da Zvezda mora da nastavi da pobedjuje jer je pred njom težak raspored i borba za titulu.

„Igraćemo s većim samopouzdanjem, ali to ništa ne znači. Moramo i dalje da pobedjujemo, a neće biti lako. Težak je raspored do kraja, a biće teško i u plej-ofu jer su to sve ekipe koje mogu da pobede svakoga“, kazao je Božović.

Crveno-beli će narednu utakmicu igrati sutra protiv Javora, u 26. kolu Super lige Srbije.

„Favoriti smo, to je sigurno, ali moramo da budemo oprezni jer je Javor organizovana i disciplinovana ekipa. Neće biti lako, ali se nadam da ćemo pobediti“, kazao je Božović.

Trener Zvezde je u nedoumici jer ne zna da li da u postavu uvrsti napadača Ričmonda Boaćija, koji je poslednje dve utakmice igrao povredjen. „Muči ga zadnja loža. Možda se desi da ga odmorimo“, rekao je on.

Zvezda posle 25 kola ima šest bodova više od Partizana, a 10 više od trećeplasirane Vojvodine.

„Sve je pokvarila prošla sezona kada smo napravili toliku razliku. Mnogi misle i očekuju da se to dešava svake godine, ali je teško praviti takve rezultate, a Partizan da ponavlja tako lošu sezonu. Partizan je klub koji je navikao da pobedjuje i bude Zvezdin najveći rival. Niko ne brani i Vojvodini da bude prva. Bila je prva u onoj Jugoslaviji. Ako je bolja, neka bude prva“, rekao je Božović.

Upitan da li bi više voleo da se bodovi ne dele posle regularnog dela sezone, a za plej-of, Božović je rekao: „Što manje pričam, to mi je bolje“.

„Sve što kažete može da bude zloupotrebljeno protiv vas, tako da je bolje da ćutim. Što kraće konferencije, što kraće izjave“, rekao je Božović.

Utakmica izmedju Crvene zvezde i Javora igra se u nedelju od 17.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.