U trendu

Budućnost traži da se poništi finalna serija

Košarkaški klub Budućnost zatražio je Skupštini regionalnog takmičenja da se poništi finalna serija plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde. Podgoričani su saopštili da je o svemu obaveštena i Evroliga.

Snimci pre početka i tokom poslednje finalne utakmice, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Budućnost nisu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice. KK Budućnost obratiće se Skupštini, tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige, sa jasnim zahtevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

Takođe, zahtevaće i da se do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige sa drastičnim kaznama za sve klubove „koji na svojim utakmicama dozvole i delić onoga što je Crvena zvezda na poslednjoj utakmici priredila sportskom rivalu Budućnosti“.

„Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbednosti. Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cele finalne serije obavestimo i Evroligu“, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, jedini cilj ovakvog postupanja je da se ABA liga kao regionalno takmičenje sačuva i da ponovo bude primer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige.

Dodaje se i da su predstavnici ABA lige, sudije i delegat u potpunosti podlegli pritisku navijača i rukovodstva Crvene zvezde i da su oni, jednako kao i igrači i stručni štab Budućnosti, bili uplašeni za bezbednost.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    Za šta služi ABA liga ? Da neki mlate pare i da se lemaju Podgoričani i Beograđani. A kad igraju sa evropskim klubovima TRUBA -TARABA i jedni drugi !

  2. FILIP

    Apsolutno,finalnu utakmicu u beogradu,izmedju Crvene Zvezde i Buducnosti,treba obavezno ponistiti,jer nije bilo elementarnih uslova,za igru.Atmosfera u areni je bila potpuno kao da je u pitanju rat,a ne kosarkaska utakmica. Ono sto je daleko zabrinjavajuce od rezultatskog ishoda utakmice,to je ispoljena ludacka agresivnost nasih mladih „navijaca“.jer oni uglavnom i posecuju utakmice.Ovakvo svirepo,varvarsko ponasanje omladine u beogradu,zaista zvoni na uzbunu.Mislim da je doslo krajnje vreme,da se svi,a pogotovu psiholozi i psihijatri,ozbiljno pozabavimo stanjem duha,jednog dela omladinske populacije u srbiji.Sto pre,to bolje,jer kada se predje crvena linija,nece vise\biti pomoci.

Napišite komentar