U trendu

Čeferin preti kaznama klubovima zbog zabrane gostujućih navijača

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin zapretio je danas sankcijama klubovima i njihovim gradovima koji odbijaju da ugoste navijače protivničkih klubova.

Čeferin je ovo izjavio nakon što će se revanš meč osmine finala između Napolija i Ajntrahta u Napulju igrati bez nemačkih navijača, pošto su lokalne vlasti odlučile da im ne prodaju ulaznice zbog straha od nereda.

Prvi čovek Uefe je, govoreći za nemačku televiziju, ocenio ovu zabranu kao „lošu odluku“ i istakao da bi moglo da se uvede pravilo da klubovi ne igraju u svojim gradovima ako vlasti zabrane dolazak gostujućih navijača.

Lokalne vlasti su najpre zabranile Napoliju da prodaje ulaznice osobama sa prebivalištem u Nemačkoj zbog straha od narušavanja javnog reda. Nakon što je sud poništio ovu odluku, na zahtev Ajntrahta, izrečena je nova zabrana, ovog puta samo za osobe sa prebivalištem u Frankfurtu.

Čeferin je rekao da je neprihvatljivo da „italijanske vlasti jednostavno odluče za zabrane navijače“. Uefa se, kako je rekao, „pridružila žalbi Ajntrahta“.

Napoli je u prvom meču osmine finala pobedio u Frankfurtu sa 2:0, a nemačka policija je prijavila nekoliko incidenata dan pre i na dan utakmice, uz nekoliko hapšenja.

Revanš utakmica osmine finala između Napolija i Ajntrahta na programu je sutra od 21.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar