U trendu

Čović: Važan trenutak za klub

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je predstojeća treća utakmica polufinala plej-ofa ABA lige protiv Mornara iz Bara „važan trenutak za klub“, pošto je cilj crveno-belih osvajanje regionalne lige.

„Ovo je izuzetno važan trenutak za klub, ali je mnogo važnije da ovaj trenutak prepoznaju naši navijači. Mi se ne sakrivamo iza nejasnih ciljeva i rečenica, jasno smo naveli da je prvi cilj osvajanje ABA lige, jer bi time i klub nastavio da raste u smeru koji smo zacrtali. Zato smo i spremni da izdržimo sve udare koji možda slede, ali ćemo sve to lakše izneti zajedno sa našim navijačima“, rekao je Čović, navodi se na klupskom sajtu. 

Košarkaši Zvezde igraju u ponedeljak od 21 sat u Beogradu protiv Mornara iz Bara, treću utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige. Ulaz u dvoranu „Aleksandar Nikolić“ je slobodan. 

Pobednik tog duela će se plasirati u finale regionalne lige, u kome će igrati protiv pobednika večerašnjeg meča u Podgorici (19.00) izmedju Budućnosti i Cedevite.

Čović je naveo da se „nipodaštavaju mnoge stvari“ koje je klub napravio u poslednje vreme.

„Uspeh i, za naše prilike, stabilan rad kluba se nazivaju neuspehom, promocija mladih igrača i trenera nelogičnim i riskantnim potezom, jedan poraz katastrofom, a naše se reakcije na brojna spletkarenja i pokušaje da nas destabilizuju, proglašavaju teorijama zavere“, rekao je on.

Prvi čovek crveno-belih pozvao je navijače da pomognu ekipi da se plasira u finale.

„Mi smo se i pored svih problema izborili za prvo mesto i prednost domaćeg terena u ABA ligi, zato sada taj domaći teren treba i da iskoristimo“, naveo je Čović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.