U trendu

Da li je moguće: Toti nakon 25 godina napušta Romu i prelazi kod „ljutog rivala“

Legendarni kapetan italijanskog prvoligaša Rome Frančesko Toti nije želeo da potvrditi da li ove sezone odlazi u penziju. „Hoće li moj poslednji meč biti 28. maja? Ne znam“, kazao je El Kapetano.

Toti nije želeo da komentariše reči sportskog direktora Mončija koji je nedavno kazao kako će Toti od iduće sezone preuzeti dužnost jednog od direktora kluba. Kapiten se samo nasmejao na pitanje da li želi da komentiraše Mončijeve reči.

„Dogovorili smo se kako će ovo biti njegova poslednja sezona i da će nastaviti da radi kao direktor u klubu. Želim ga pored sebe jer će me naučiti šta Roma zapravo jeste“, kazao je Monči, koji je prošlog meseca stigao na poziciju sportskog direktora Rome nakon što je uspešno izvršavao tu dužnost u Sevilji.

Gazeta javlja da bi Toti mogao da se otisne preko “bare“ i karijeru nastavi u Majamiju, koji nastupa u drugoj Američkoj ligi, a čiji je trener legendarni Alesandro Nesta, Totijev reprezentativni saigrač i veliki klupski rival iz vremena kad su njih dvojica vodili velike bitke u gradskim derbijima između Rome i Lacija.

Toti je u dresu Rome debitovao još 1993. godine i celu karijeru proveo je na Olimpiku. U Rominom dresu sakupio je 783 nastupa i postigao 307 golova. Sa Romom je osvojio naslov prvaka Italije 2001. godine i dva uzastopna Kupa 2007. i 2008., dok je sa reprezentacijom Italije osvojio naslov svetskog prvaka 2006. Zanimljivo je to da je čak osam puta sa Romom bio drugi u prvenstvu, a pet puta drugi u Kupu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.