U trendu

Da li je Vimbldon zakazao? Gde su bili lekari, šta da joj je srce stalo

Nakon strašne povrede Betani Matek-Sands, kojoj je tokom jučerašnjeg meča 2. kola iskočilo koleno, njena protivnica Sorana Kirstea oštro je kritikovala organizatore. Mattek-Sands je pri jednom izlasku na mrežu ružno pala, okrenulo joj se koleno i Amerikanka je uz bolne urlike u agoniji ležala na travi. Morali su da joj daju kiseonik i iznesu je sa terena jer je bila u šoku.

„Zvala sam pomoć, ali niko nije dolazio. Činilo mi se kao da je trajalo celu večnost dok neko nije došao. Nosila smo čekali deset ili petnaest minuta, a prvi smo u pomoć priskočili ja i njen suprug. Bila je u šoku. Iskreno, i ja sam malo paničila. Mislim da je lekarima trebalo predugo da stignu. Ne želim uopšte da pomislim šta bi se dogodilo da joj je srce stalo“, oštra je bila Rumunka.

„U fudbalu ili boksu pomoć stigne za nekoliko sekundi. Ne znam gde su bili“, dodala je Kirstea, na šta su organizatori odgovorili da su lekari stigli u najkraćem mogućem roku.

I dok se Kirstea žalila na lekarsku službu, ostale igračice prigovarale su organizatorima zbog kvaliteta podloge. Matek-Sands pala je na terenu broj 17, jednom od terena na koje se žalila i Francuskinja Kristina Mladenović. Ona i Alison Riske u jednom trenutku nisu više želele da igraju.

„Ne znam kad su se zadnji put oba igrača složila da nema smisla igrati. Pitali smo sudiju kakvo je pravilo ako obe ne želimo da igramo, a on je samo slegnuo ramenima i rekao da ne može ništa da napravi i da moramo da nastavimo. Na terenu su doslovno bile rupe“, rekla je Mladenović, koja je izgubila od Riske u tri seta, a u jednom trenutku se također spotakla i pala.

„Volela bih da sam razočarana zbog poraza, ali zapravo sam srećna što se nisam povredila. Zabolelo me i moraću na magnetnu rezonancu, ali sigurno nisam u tako lošem stanju kao Betani. Nadam se da će biti dobro“, dodala je Mladenović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.