U trendu

Derbi prenerazio svet: već poznata „krvava bitka“ i „erupcija nasilja“, a poznati i vinovnici (video)

Svetski mediji u izveštajima iz Beograda sa 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde apostrofirali su scene navijačkog nasilja i podsetili da su problemi na tribinama redovna pojava još iz vremena raspada nekadašnje Jugoslavije.
Naslovi poput „Krvava bitka“, „Erupcija nasilja“ i slično dominiraju pre svega u britanski medijima poput „Sana“ i „Dejli mejla, a „Skaj sport“ akcenat stavlja na to da su navijači nasiljem pokvarili dešavanja na terenu.

U brutalnoj tuči zaraćenih frakcija navijača Partizana koji je obeležio 156. večiti derbi učestvovali su i Hrvati iz Splita.

Ušao je u Srbiju u utorak 12. decembra i po svemu sudeći bio je pozvan da učestvuje u neredima.

Prema nezvaničnim informacijama on je u neredima teško povređen, i trenutno se nalazi u bolnici.

Policijskog službenika to je očito zaprepastilo pa je, u neverici otkud Splićanin u navijačkom okršaju na beogradskom derbiju, ponovio pitanje. Kada je opet dobio isti odgovor i dalje je bio vidno iznenađen.

Prema poslednjeim informacijama privedeno je 26 osoba među njima su bili Hrvati, Bugari, Rusi i Grci.

Podsetimo, opšti haos je nastao u 16. minutu utakmice kada je jedna frakcija navijača Grobara htela da napravi puč i Preuzme tribinu, ali u tom nije uspela i nastala je opšta tuča.

Zanimljivo, derbi je uslovno rečeno bio „hit“ i na društvenim mrežama na Ostrvu, pogotovo jer je nekadašnji fudbaler Liverpula Sten Kolimor, sada stručni konsultant za fudbal, meč posmatrao uživo u Humskoj i to sa terena i okačio nekoliko snimaka na Tviter.

https://www.youtube.com/watch?v=kTaotkJAhG0

Francuski ugledni list „L′Ekip“ apostrofira 17 povređenih u međusobnoj tuči navijača Partizana, a sajt „Jahu“ pita da li je duel srpskih klubova definitivno najhaotičniji derbi na planeti.

Mediji u regionu takođe se bave neredima, ali sa blažim ocenama, jer i sami imaju slične probleme.

Hrvatski portal „Indeks“ u prvi plan stavlja fotografije golih huligana dok ih policija izvodi sa stadiona, a bosanski „Kliks“ navodi međusobni obračun navijača crno-belih.

Derbi između Partizana i Crvene zvezde, 156. po redu, završen je rezultatom 1:1.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.