Direktor Metalca: Poverenje u mlade dalo rezultate

GORNJI MILANOVAC – Poverenje u mlade fudbalere tokom jesenjeg dela sezone pokazalo se kao pun pogodak i nije čudo što se veliki klubovi raspituju, izjavio je sportski direktor Metalca iz Gornjeg Milanovca Bojan Leontijević.

„Kada najmlađi tim u ligi napravi seriju rezultata, posle Crvene zvezde i Partizana,
možda i najbolju u jednom trenutku, ostane neporažen devet utakmica, normalno je
da sve to privuče pažnju javnosti. Podatak da smo svaku utakmicu počinjali sa četiri ili pet tzv. bonus igrača, a završavali sa sedam ili osam, dovoljno govori o našem opredeljenju i poverenju u momke koji su pokazali da imaju lepu budućnost“, izjavio je za B92 Leontijević, kreator ovog projekta.

Struka obično izbegava da govori o imenima, ali javnost ih je prepoznala tokom
jeseni…

„Nije tajna, interesovanje za neke igrače je veliko, a ima već i konkretnih poziva i
ponuda. Zovu naši najveći klubovi, Zvezda pre svih, ali i oni iz inostranstva. U fokusu su krilo Mbongu Prestiž, najbolji strelac Aleksandar Katanić i desni bek fantastičnog potencijala Jovan Vlalukin. Pažnju je skrenuo i levi bek Filip Antonijević, kao i dva centralna beka 19-godišnjaci Aleksandar Vasiljević i Ilija Milićević. Svi oni, izuzev Katanića koji se nalazi u najboljim godinama (25), su igrači ispod 21 godine, ogromnog potencijala“, istakao je direktor Metalca i dodao da ti momci, od kojih su neki prošli i reprezentativne selekcije, znaju da im je Metalac dobra stanica za nastavak puta koji obećava lepe karijere.

Fudbalski savez je najavio reprezentativne aktivnosti u januaru, u planu su mečevi
sa SAD i Dominikanskom Republikom, a Srbiju bi predstavljali igrači iz Superlige.

„Da, dobili smo upit da predložimo dvojicu igrača i na njemu se nalaze Aleksandar
Katanić i Jovan Vlalukin. Odazvaćemo se akciji Saveza bez obzira što je ona u jeku priprema pred nastavak sezone, jer mislimo da može da bude u funkciji afirmacije domaće lige, utiska sam da fudbaleri iz Superlige imaju kvalitet i potencijal za više nego što se u javnosti predstavlja“.Na kraju o ambicijama Metalca i „bejbi bum“ projekta koji će posle dobrih rezultata kluba iz Gornjeg Milanovca mnogi kopirati.

„Mnogi nam nisu predviđali ovakvu jesen posle povratka u elitni rang, pogotovo
kada su videli da u svaki meč ulazimo sa najmlađim sastavom. Da nije bilo praznog hoda u finišu jeseni, bili bismo odmah iza pet-šest najbolje plasiranih ekipa, ali zadovoljni smo epilogom (12. mesto sa 25 bodova), svesni da moramo napraviti iskorak u svakom
smislu u nastavku sezone“, zaključio je Leontijević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.