Djoković: Dobar početak meča je bio ključ pobede

Foto: Beta

Srpski teniser Novak Djoković rekao je danas da je dobar početak meča protiv Aleksandra Nedovjesova odredio dalji tok duela prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa i dodao da je infekcija oka prošlost.

„Dobro sam odigrao na početku meča… Nisam mu dozvolio da udje u svoj ritam, da izlazi na volej i osvaja lake poene. Znao sam ranije da ima dobre udarce, ali kada mu se promeni ritam znam da se ne kreće dobro i tu sam tražio svoju šansu“, rekao je Djoković novinarima posle meča.

„Nije bilo problema s okom koji mogu da predstavljaju brigu za sutrašnji meč ili naredni period mojih teniskih nastupa. Ustanovio sam sa doktorskom ekipom da sam se praktično vratio u normalu. Infekcija oka je iza mene. Nastavljamo dalje“, dodao je on.

Teniska reprezentacija Srbije povela je danas sa 1:0 protiv Kazahstana u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Djoković sa 6:1, 6:2 i 6:3 pobedio Nedovjesova.

„Nismo imali prilike pre današnjeg duela da se sastanemo. Imao sam priliku da ga gledam, pogotovo u Dejvis kupu… Video sam da igra srčano, s mnogo motivacije za svoju zemlju u ovom takmičenju. Slabije rangirani igrači dobijaju dodatnu dozu snage i samopouzdanja kada igraju za reperezentaciju, a i atmosfera je drugačija“, rekao je Djoković.

Ovo je bio prvi meč od kada je hala Pionir promenila ime u dvoranu „Aleksandra Nikolića“, a novinare je zanimalo kako se Djoković osećao na terenu.

„Apsolutno mi je čast i zadovoljstvo da igram u ovoj dvorani koja nosi epitet hrama košarke s razlogom. Toliko važnih košarkaških utakmica je ovde odigrano na nacionalnim i interancionalnom nivou u raznim sportovima. Radujem se da sutra ponovo izadjem na teren u dublu“, rekao je on.

Djoković je rekao da mu je značila podrška domaće publike na današnjem meču i dodao da se uželeo nastupa u Beogradu.

„Nemamo mnogo prilika da nastupamo pred domaćom publikom. Ja sam poslednji put u Srbiji nastupao u Kraljevu, ali nisam dugo ovde i uželeo sam se Beograda. Podrška znači mnogo, posebno u ovom takmičenju, gde je publika slobodnija i navija izmedju poena, a mogu se koristiti i muzički rekviziti… Videli smo kako to Kazahstanci danas koriste“, rekao je Djoković.

On je pozvao publiku da ponovo dodje u hali u podrži srpske tenisere.

„Nenad (Zimonjić) i ja ćemo sutra nastupiti ovde. Pozivam publiku da dodje i podrži nas. Nadam se da će im biti interesantno zbog posebne karakterističnosti dubla“, rekao je on.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar