U trendu

Đoković pronašao novog trenera?

Radek Štepanek, bivši „broj 8”, jedan je od glavnih kandidata za mesto Đokovićevog trenera. Tako bar tvrde neki odlični poznavaoci situacije iza teniskih kulisa.

Štjepanek ima 38 godina i zauzima 128. mesto na svetu. Zbog povreda nije odigrao nijedan meč još od Australijskog opena i veruje se da je veoma blizu odluke o penzionisanja, ako to već nije prelomio.

Ono što ga čini interesantnim za Đokovića je činjenica da su njih dvojica odlični prijatelji, da Čeh spada među najbolje njegove drugare u tenisu posle kolega iz reprezentacije. Oni su bezbroj puta zajedno trenirali, redovno se druže na manjim turnirima kada im se ukrste putevi, kao na primer u Dubaiju.

Bitno je takođe da Štjepanek, mada je bio odličan teniser, nikada nije spadao u red legendi, tako da njegova sujeta neće biti povređena ako bude drugi trener u Đokovićevom štabu, ako bude morao da sluša Agasija. Za njega bi to bila sjajna prilika za odličan start trenerske karijere.

Naravno, još ništa nije sigurno tako da čak i ako je tačno da Đoković pregovara sa Štjepanekom, Čeh verovatno nije jedini na tom spisku, pa je najbolje sačekati još neko vreme da se vidi ko će se pridružiti Agasiju u stručnom štabu srpskog velikana, prenosi Politika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.