U trendu

Djoković upisao 50. pobedu na Rolan Garosu

Najbolji teniser sveta Novak Djoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas pobedio Stiva Darsisa iz Belgije u tri seta – 7:5, 6:3, 6:4.

Srpskom teniseru je ovo bila 50. pobeda na Rolan Garosu.

Djoković će u trećoj rundi Rolan Garosa igrati sa Britancem Aljažom Bedeneom, koji je danas bio bolji od Pabla Karenja-Buste posle pet odigranih setova.

Srpski teniser je odlično počeo današnji meč, pošto je poveo sa 3:0, ali se Belgijanac potom vratio i izjednačio na 3:3.

Darsis je u devetom gemu imao i priliku za brejk, ali je Djoković, pre svega dobrim servisima, uspeo da se odbrani i dobije taj gem. Odlučujući gem u prvom setu bio je 13. kada je Djoković iskoristio tek treću brejk, odnosno set loptu.

Posle osvojenog prvog seta, koji je trajao 61 minut, Djokoviću kao da je malo laknulo, pa je u nastavku vrlo brzo stigao do velike prednosti od 5:2.

Za razliku od prvog, u drugom setu Djoković nije dozvolio protivniku da se vrati, pa je taj deo igre dobio sa 6:3.

Prvi teniser sveta je treći set počeo sa 2:0, ali se Darsis ponovo vratio i izjednačio na 2:2. Odlučujući brejk Djoković je napravio u sedmom gemu, potom je propustio dve meč lopte, ali ne i treću i tako se plasirao u treće kolo Rolan Garosa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.