U trendu

Đorđević: Ambicija je osvajanje jedne od medalja

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da njegova ekipa na predstojeće Evropsko prvenstvo odlazi s ambicijom da osvoji jednu od medalaja, ali da ne želi da stvara pritisak pre početka priprema.

„Znamo šta nam je činiti, znamo zadatak. Ne želim da stvaram presiju, jer mislim da sam to već uradio na prethodnom sastanku. Naš karakter nam ne dozvoljava da udjemo s manjim ambicijama nego što je osvajanje medalje. Mislim da ova generacija zaslužuje da ceo ovaj period u kom smo bili zajedno, kruniše osvajanjem medalje“, rekao je Djordjević novinarima na okupljanju u Beogradu.

Reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo, a na okupljanju se pojavilo 16 igrača, dok će se kasnije tokom dana priključiti i Milan Mačvan koji je na pregovorima s novim klubom.

„Mislim da su svi igrači imali dosta vremena da se odmore. Mislim da su puni elana i želje da krenu u ove pripreme na pravi način. Neki povrede vuku iz prvenstva, ali mislim da će za tri, četiri dana svi biti na istom i da ćemo tada krnuti s našim pripremama, znamo šta nas čeka“, rekao je on.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije.

„Nadam se da će nam Istanbul doneti sreću, kao što je nekim našim reprezentativcima ove godine već doneo sreću“, dodao je Djordjević.

Upitan da prokomentariše konkurenciju na Evropskom prvenstvu, Djordjević je kazao da će to takmičenje biti jedno od najjačih.

„Španija će doći u najjačem sastavu. Obojica Gasola su predvodnici te reprezentacije. Španija uvek ide na medalju. Imaju kontinuitet u radi i rezultatima. Francuska dolazi oslabljena, ali imaju jako dobre atlete i sistem. Litvanija će biti izuzetna, a razmišljamo još o Grčkoj, Hrvatska koja se prošle godine pokazala kao jedna od izuzetnih reprezentacija“, rekao je Djordjević.

Reprezentativci 23. jula putuju na Kopaonik, gde će tokom dve nedelje obaviti prvi deo priprema, a potom ih od 11. do 13. avgusta očekuje turnir „Trofej Beograda“ u Beogradu.

Posle toga izabranici selektora Djordjevića putuju na turnir u Hamburg, te u Atinu na turnir „Akropolis“.

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar