U trendu

Đurišić: Fenomenalan debi, nisam mogao bolje da zamislim

BEOGRAD – Mladi košarkaš Nikola Đurišić bio je srećan i zadovoljan zbog debitanskog nastupa u seniorskoj reperezentaciji Srbije.

Iako se na spisku selektora Svetislava Pešića našao prvi put pred novembarski kvalifikacioni prozor za Svetsko prevenstvo 2023. godine, bek Mege je sinoć u pobedi Srbije protiv Slovačke 75:63 odigrao prve minute za A tim pred domaćom publikom u hali „Aleksandar Nikolić“.

Dva dana nakon 18. rođendana i ulaska u svet odraslih, Đurišić je početak seniorske reprezentativne priče obeležio sa sedam poena, četiri skoka, jednom asistencijom i tri ukradene lopte za 20 minuta na terenu.

„Bio sam pod pritiskom kada sam prvi put kročio na teren, ali kada sam uhvatio loptu u ruke taj pritisak je nestao. Navikao sam da uvek budem najmlađi u timu, da kažem kroz svoju celu karijeru, da je tako nazovem. Naučio sam da se nosim sa tim“, rekao je Đurišić novinarima posle meča.

Prvi poklon za punoletstvo dobio je od Mege, sa kojom je 23. februara potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri, a posle torte i slavljeničke atmosfere stigao je i debi u ekipi Karija Pešića.

„Fenomenalan debitanski nastup, ovako da odigram… Stvarno nisam mogao bolje da zamislim. Bio je ovo adekvatan poklon za 18. rođendan“, rekao je kroz osmeh mladi talentovani košarkaš.

Srbija posle trijumfa protiv Slovačke sada ima skor od dve pobede i jednog poraza u grupi A.

„Nekolicina igrača je došla kasnije, neki su se odmarali. Malo smo i umorni, ali smo našli snagu da izdržamo svih 40 minuta. Bio je teško, ali smo se dobro pripremili za ovaj meč“, rekao je sin nekadašnje srpske odbojkašice Vesne Čitaković Đurišić.

Srbija i Slovačka već u ponedeljak od 18 sati igraju ponovo u Levicama, a Đurišić se nada i da će u sledećem meču moći da ponovi partiju iz prvog duela.

„Znamo šta da očekujemo od ekipe Slovačke, na nama je da se pripremimo i da što bolje otvorimo taj duel“, zaključio je Đurišić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar