U trendu

Drulović: Čeka nas ozbiljan posao

Novi trener Fudbalskog kluba Partizan Ljubinko Drulović rekao je danas da je pred njim veliki izazov ove sezone, ali da ima hrabrost i želju da radi taj posao u narednom periodu.

„Velika mi je čast što sam došao na čelo kluba koji volim. Sanjao sam da se ovde vratim kao trener i nijednog trenutka se nisam dvoumio kada je stigao poziv. Trenutak jeste specifičan, čeka nas ozbiljan posao, ali mi ne nedostaju hrabrost i želja za radom“, rekao je Drulović na promociji na stadionu Partizana.

Drulović je u četvrtak imenovan za novog trenera Partizana, kluba u kojem je proveo jednu sezonu u igračkoj karijeri i sa kojim je igrao grupnu fazu Lige šampiona tokom 2003. godine.

„Nadam se da ću kao trener biti uspešan kao što sam bio igrač. Sa Partizanom sam igrao Ligu šampiona, nadam se da ću ponovo. Partizan uvek mora da se bori za titulu, imamo i kup gde želimo trofej. Želimo proleće u Evropi, a mislim da smo sa ove dve utakmice napravili veliki korak ka tome“, kazao je Drulović.

On je na klupi Partizana zamenio Zorana Milinkovića, koji je napustio klub zbog loših rezultata u srpskom prvenstvu, u kom su crno-beli četvrti posle 13 kola.

„Nadam se da ćemo se vratiti na pravi put u domaćem prvenstvu. Rezultati nisu onakvi kako se to očekuje od Partizana. Zato je moj kolega, nažalost, odlučio da ode. Cilj Partizana je uvek da bude prvi. Pokušaćemo da smanjimo bodovni zaostatak i za početak prestignemo ekipe koje su ispred nas, za šta već u nedelju imamo šansu“, rekao je novi trener crno-belih.

Drulović će na klupi Partizana debitovati u nedelju, kada će na stadionu u Humskoj crno-beli igrati protiv trećeplasiranog Javora.

On je sa Partizanom potpisao ugovor do kraja sezone, uz mogućnost da se saradnja produži.

Drulović je rekao da je naredni protivnik Partizana, ivanjički Javor ekipa za poštovanje, ali da je njegov klub uvek favorit na svom stadionu i da to mora da dokaže.

Utakmica između Partizana i Javora igraće se u nedelju od 19.00, u 14. kolu Super lige.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.