U trendu

Federer: Dugačak dan za mene, ali bajka se nastavlja

Švajcarski teniser Rodžer Federer okarakterisao je danas odbranjenu titulu na Australijan openu kao nastavak bajke od prošle sezone i zahvalio se svima koji su bili deo ovog turnira.

„Ovo je bio dugačak dan. Čitavog dana sam razmišljao šta će se dogoditi. Ovo je prava bajka koja se nastavlja posle sjajne prošle godine kako za mene tako i za moj tim. Želim da zahvalim Marinu na sjajnom turniru i četitam mu što je postao treći teniser sveta, a uveren sam da može još više. Zahvaljujem se porodici, volonterima po kojima se Australijan open izdvaja , kao i gledaocima širom sveta“ poručio je Federer prilikom dodele prizanja posle pobede nad Marinom Čilićem.

Hrvatski teniser Marin Čilić poručio je da su mu prethodne dve nedelje na turniru u Melburnu bile najbolje u karijeri i da se nada će one označiti početak uspešne godine za njega.

„Najbolje dve nedelje u mojoj karijeri. Rodžer je igrao izuzetan meč. Želim da se zahvalim svom timu, bili su sjajni. Početak ove godine je bio težak, ali možda ćemo jednog dana svi zajedno biti u prilici da podignemo ovaj trofej. Zahvaljujem se svima koji su bili deo Australijan opena. Za mene je ovo početak jedne fenomenalne godine.“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.