U trendu

FK Čukarički: Utakmica mora biti registrovana službenim rezultatom u našu korist

BEOGRAD – Fudbalski klub Čukarički saopštio je danas da nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča 30. kola Superlige Srbije sa Partizanom i zatražio da utakmica mora da bude registrovana službenim rezultatom za ekipu sa Banovog brda.

Meč na Banovom brdu prekidan je sinoć nekoliko puta zbog incidenata navijača Partizana, a prekinut je trajno na osnovu procene glavnog sudije Milana Mitića.

Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića meč između Čukaričkog i Partizana trebalo bi da bude nastavljen danas od 18 sati bez prisustva publike.

„Sve što se dešavalo na stadionu na Banovom brdu u utorak uveče velika je sramota srpskog fudbala. Čukarički je učinio sve što je traženo da se stvore uslovi da meč posle pražnjenja istočne tribine bude nastavljen. Stav Uprave FK Čukarički je da se fudbalski propisi moraju poštovati, a da vinovnici incidenta moraju da budu sankcionisani“, navodi se u saopštenju Čukaričkog.

„Naš klub nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča, nismo dobili niti pismenu odluku niti bilo kakvo drugo obrazloženje o razlozima prekida, kao ni o zakazivanju utakmice u novom terminu. Takođe, glavni sudija meča nije dao znak za kraj utakmice“, dodaju iz Čukaričkog.

Fudbalski klub Čukarički tvrdi da je odluka o prekidu i naknadnom nastavku utakmice suprotna važećim propisima.

„Jedini pravno utemeljeni ishod jučerašnjeg meča isključivo mora biti registracija utakmice službenim rezultatom u korist Čukaričkog, ekipe koja nije odbila nastavak meča. Našem klubu je ostala nepoznanica na osnovu kojih bezbednosnih činjenica je sudija doneo odluku o otkazivanju utakmice, ili je, kao što to brojni snimci pokazuju, odluka doneta nakon izričitog odbijanja igrača i predstavnika Partizana da nastave utakmicu i da napuste teren za igru. Čukarički će u toku dana dostaviti medijima zvaničnu žalbu koja će biti upućena na adresu Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije“, zaključuje se u saopštenju Čukaričkog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar