U trendu

FMP: Želimo odgovor, Partizan opet loše organizovao meč

BEOGRAD – Košarkaški klub FMP nastavio je raspravu posle meča i ponovio pitanje zašto je Partizan, kako je istaknuto, opet loše organizovao utakmicu protiv ekipe iz Železnika.

FMP je drugi dan upitao crno-bele zašto je opet uvredama sa tribina dočekan u meču 5. kola ABA lige, a predsednik Partizana Ostoja Mijailović reagovao objavom na Tviteru da „radi poznata beogradska kuhinja i da će se za pobedu boriti srcem na parketu, a ne saopštenjima“.

„KK FMP ne želi bilo kakvu polemiku sa bilo kim, posebno ne sa „uticajnim tviterašima“ i jutjuberima, već odgovor na jednostavno i jasno pitanje – zašto je utakmica odigrana u subotu bila ista kao i prethodne kada je naš tim gostovao Partizanu? Tražimo pojašnjenje za nešto što je bilo, sve ostalo je zamena teza i namerno skretanje sa teme“, navodi se u saopštenju kluba iz Železnika.

FMP se dalje pita da li je odgovor prvog čoveka crno-belih Ostoje Mijailovića „deficit u inteligenciji jer nije razumeo sušstinu pitanja čim je odgovor na nešto što nije tema“.

„Dobri srpski domaćin koji vlada moderim tehnologijama poput društvenih mreža, sa druge strane ne shvata suštinu sporta – rivalstvo ne podrazumeva mržnju. Odbijanje da se prihvati odgovornost je davanje podrške svemu onome što je pogrešno. Zreli, celoviti i ostvareni ljudi prihvataju odgovornost i trude se da nešto menjaju da bude bolje. Nedovršeni karakteri to ne mogu da urade, jer nemaju mentalnih, moralnih i ljudskih kapaciteta da se nose sa odgovornošću i nešto menjaju (ili ne smeju)“.

Dalje se navodi da „takvi samo plivaju u svom mediokritetskom mulju u kome se najbolje snalaze“.

„Mi deo tog blata nećemo biti, niti želimo da nas neko uvlači u priče o budžetima, teorijama zavere, utakmicama sa kojima nemamo veze i koje će se tek odigrati. KK FMP kao srpski klub sa skoro 10 srpskih reprezentativaca bivših i sadašnjih (u seniorskim i mlađim kategorijama) samo traži odgovor na pitanje – zašto je utakmica 5. kola ABA lige koju je organizovao KK Partizan bila katastrofalno organizovana. Ponovo“, zaključuje se.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.