U trendu

Fudbaler Zvezde pred derbi: Spremni smo na sve

Srđan Plavšić je ovog proleća u odličnoj formi. Zvezdin „atomski mrav“ igra veoma kvalitetno, pogađa, asistira, nepredvidivošću ruši sve koncepcije rivala i izuzetno je moćno oružje lidera Superlige.

Pred današnji duel sa Partizanom prilično je smiren.

– Pobeda u derbiju ne bi nam automatski donela titulu prvaka, ali bismo odradili sigurno 90 odsto posla u odbrani krune. U derbiju nema tajni, spremamo se isto kao i za svaku drugu utakmicu, pa ćemo videti šta će biti – suzdržan je Srđan.

Iskreno, očekuje bolji derbi od prethodnog.

– Voleo bih da na terenu bude više lepih poteza, da publika koja dođe ima šta da vidi. Igrački i po kvalitetu ovaj prethodni i nije bio na nekom nivou, da su izostali golovi bio bi jedan od lošijih. Nadam se pobedi u ovom derbiju, vreme je za to, i naravno da bih bio presrećan da se upišem u strelce.

Crno-beli znaju odakle vreba opasnost, Plavšić očekuje da rival neće birati sredstva da ga zaustavi.

– Spreman sam na sve. Navikao sam na udarce, biće toga i u derbiju. Međutim, sve je to sastavni deo fudbala, moje je da ispunim sve zahteve koje trener postavi pred mene i da doprinesem uspehu Zvezde. I to činim po svaku cenu, nekad više, nekad manje uspešno – kaže Plavšić.

Nenad Milijaš je protiv čačanskog Borca odigrao prvu celu utakmicu od povratka iz Kine. Čini se da je zamenik kapitena dostigao potreban nivo forme u pravo vreme i da može da bude ozbiljan džoker trenera Božovića u derbiju.

– Osećam se dobro, zadovoljan sam kako sam trčao i jedino mi je žao što nisam postigao gol. Ali, da ostavimo to za prvu narednu utakmicu – nagovestio je želju Milijaš da i četvrti put bude strelac na derbijima.

Slaže se Milijaš da paradoksalno zvuči činjenica da je svaka pobeda u prethodnih 30 kola vredela 1,5 bod, a samo sedam mečeva se vrednuje po tri boda.

– Ovaj derbi vredi tri boda, odlučuje prilično, ali neće definisati šampiona, jer ima mnogo da se igra.

Obe ekipe imaju prilično samopouzdanja, uveravao je Milijaš i podjednaku želju da u 154. odmeravanju snaga izađu kao pobednik.

– Zvezdi možda i bod odgovara, ali ja lično volim da jurim pobedu. U derbiju nema pravila, favorita, to je jedan meč koji mnogo odlučuje i ništa ne odlučuje. Zato je jedinstven, uvek težak, a najlepši mogući. Mi smo spremni na sve što nosi derbi, nadamo se uspehu – optimista je Milijaš, a prenosi Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.