Fudbaleri Zvezde pobedili Novi Pazar za prvo mesto na tabeli

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na gostujućem terenu Novi Pazar 3:0, u utakmici 21. kola Super lige Srbije i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Zvezda je povela u devetom minutu golom Aleksandra Dragovića na asistenciju Gelora Kange, koji je udvostručio prednost u 40. minutu iz jedanaesterca. Konačan rezultat postavio je Šerif Endiaje u 81. minutu.

Novi Pazar je prvi zapretio preko Nikole Karaklajića, koji je u drugom minutu bio neprecizan. Sa druge strane pokušao je Piter Olajinka, a u devetom minutu Zvezda je povela. Kanga je iz slobodnog udarca centrirao pred gol, loptu je glavom zahvatio Dragović i poslao je u mrežu.

Domaći su pokušavali da ugroze gol Zvezde ali nisu napravili ozbiljniju priliku. U 37. minutu dosuđen je jedanaesterac za Zvezdu, posle duela pred golom igrača Novog Pazara Miljana Momčilovića i Nasera Đige.

Sudija je dugo proveravao spornu situaciju putem VAR tehnologije i potvrdio je odluku, zbog čega su protestovali domaći igrači. Penal je iskoristio Kanga i udvostručio prednost.

Novi Pazar je napadao u drugom poluvremenu, pokušavali su Đinho Đo i Sejduba Suma, ali bezuspešno.

U 75. minutu Zvezda je zapretila preko Kange, a treći gol, u 81. minutu postigao je Endiaje. Posle kornera pokušao je Naser Điga, do lopte je došao Endiaje, kome nije bilo teško da je smesti u mrežu i postavi konačan rezultat.

Zvezda je prva na tabeli sa 52 boda, dva više od Partizana, koji danas igra protiv IMT-a.

Novi Pazar je u poslednje tri utakmice bez pobede, a posle devetog poraza zauzima peto mesto na tabeli sa 30 bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.